CERCETARE ȘI INOVAȚIE

 

CERCETARE

Suntem cu adevărat pasionați de ceea ce facem și desfășuram în continuare o activitate amplă de cercetare în acest domeniu util și interesant. Lucrăm intens asupra unor noi variante de sisteme bazate pe acest minunat principiu, ionizarea lichidelor, cum ar fi încălzitoarele individuale. În lucru sunt sisteme total automatizate, destinate funcționării în spații comerciale și instituții, unde există un grad înalt de probabilitate a intervenției necontrolate a factorului uman.

Acordăm o atenție deosebită sistemelor de încălzire, poziționarea și dimensionarea corectă a caloriferelor, traseelor, legăturilor, alegerea lor cu grijă. Aprofundarea în teoria modernă a termodinamicii și electrotehnicii și observațiile de pe teren ne-au permis să rupem clișeele și gândirea anacronică în acest domeniu, oferind consumatorilor soluții cu adevărat economice, începând de la montare sisteme și terminând cu factura redusă la energie. Toate acestea pot fi realizate cu bani puțini și cu materiale accesibile.

Energia apei

Este bine cunoscut faptul că energia apei este una ecologică și ieftină. Totuși, microhidrocentralele (MHC) folosite azi necesită o cădere anume de apă, în funcție de care este legată și puterea turbinei. Din acest considerent, locurile potrivite pentru amplasarea acestor microhidrocentrale sunt limitate. Pentru a crea condițiile necesare artificial, se recurge la hidroconstrucții care reprezintă baraje menite să ridice nivelul apei. În aceste cazuri, inevitabil se inundă suprafețe de teren adiacente barajului. În plus, suferă și ecosistemul râului provocând migrația peștilor.

Ar fi posibil să evităm aceste inconveniențe, folosind doar energia fluxului apei curgătoare? Această întrebare ne-a frământat de ani de zile. Internetul abundă în diverse informații și idei, dar hidroturbinele care folosesc doar fluxul apei curgătoare sunt foarte rare. Chiar și acelea au anumite inconveniențe, în special puterea prea mică sau fiind doar la nivel de demonstrație de principiu, fără o utilitate tangibilă.

Astăzi putem afirma că am reușit să punem „la treabă” fluxul unui râu de aprox. 0,7 m adâncime și viteza de min. 1 m/s. Dimensiunile dispozitivului sunt de 2 x 0,7 x 0,6 m. După cum se vede din filmul testelor, fulia cu diametru de 400 mm nu e ușor de oprit manual, chiar dacă instalația folosește doar aprox. 1 mp din secțiunea apei curgătoare.
În afara unui generator de curent, acest dispozitiv poate antrena o pompă de apă, care scoate apa din râu pentru a fi pompată în câmp pentru irigare. Astfel nu se va utiliza niciun litru de benzină și niciun kilowat de energie.

Producem la comandă pompe de apă de diferite capacități bazate pe principiul loviturii hidraulice, capabile să pompeze apa curgătoare 24/24 de la un nivel mic, la unul mult mai mare, fără consum de curent. Sunt ideale pentru irigare, alimentare cu apă dintr-un izvor amplasat mai jos de casă, etc.

BIOENERGETICA

Efectuăm cercetări în domeniul bioenergeticii, având în vedere anumite plante cu un potențial energetic ridicat și totodată nepretențioase din punct de vedere al cultivării.

Deținem tehnologia obținerii biogazului din plante ce cresc în apă, inclusiv în apă din canalizare. În acest caz, rezultă o apă curată, fiind neutralizate toate substanțele nocive, grăsimile și agenții patogeni.

O altă plantă cu un potențial energetic și alimentar care constituie obiectul cercetărilor noastre, ajunge la 4 m înălțime și are un sistem radicular de până la 7 m care îi permite să crească nestingherită în condiții de vară secetoasă. Obiectivul nostru este construirea unor parcuri agro-energetice cu ciclu închis, cu un grad mare de profitabilitate.

Suntem deschiși pentru colaborare cu potențiali investitori care doresc să fie co-proprietarii unei viitoare corporații de energetică ecologică.

TOP